white

5 tips για digital marketing το 2021

digital marketing new startup project online search engine optimisation

Καθώς διανύουμε τον Αύγουστο του 2021 και πλησιάζουμε την αρχή της επαγγελματικής σεζόν 2021-2022, οι επιχειρήσεις ξεκινούν τον σχεδιασμό της στρατηγικής τους για το digital marketing. Βασικός πυλώνας διαδικτυακής επικοινωνίας για κάθε σύγχρονη επιχείρηση είναι το επίσημο website της.

Γιατί είναι απαραίτητο να έχετε ένα σύγχρονο αποτελεσματικό website;

Δεν χρειάζεται να κάνουμε ιδιαίτερη ανάλυση: Κάθε επιχείρηση χρειάζεται και ένα σύγχρονο ποιοτικό website που θα αποτελεί σημαντικό κομμάτι των δράσεων digital marketing. Πολλές δράσεις digital marketing πρέπει να οδηγούν στο website σας, και από εκεί ο χρήστης-υποψήφιος πελάτης να οδηγείται σε συγκεκριμένες δράσεις (call to action), παραδείγματος χάριν, να αγοράσει ένα προϊόν ή να δώσει το email του ώστε να λαμβάνει ενημερωτικά δελτία ή να σας στείλει μήνυμα.

QR codes στην εποχή covid

Είναι δεδομένο, o covid έχει αλλάξει τις ζωές όλων άρα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε κάθε σχεδιασμό. Οι κωδικοί QR απέκτησαν ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία 2 χρόνια. Η ανέπαφη φύση τους, τούς κατέστησε ιδανικούς για ασφαλή χρήση σε QR menu σε εστιατόρια (διαβάστε περισσότερα για QR menu εδώ), για παραπομπή σε πληροφορίες για ξενοδοχεία και για διάφορες άλλες χρήσεις σε πολλές επιχειρήσεις.

Παρακάτω τα πρώτα 2 tips από τα 5 που σας δίνουμε έχουν να κάνουν με QR codes.

5 tips για ψηφιακή προώθηση

1. Νέες επαγγελματικές κάρτες με QR code το οποίο οδηγεί στο website σας

Επίσης σε κάποιο σημείο πρέπει να αναγράφεται ο λογαριασμός σας στα social όπως επίσης καλό θα ήταν να αναγράφεται επαγγελματικό email info@ και όχι gmail. Διαβάστε περισσότερα για επιτυχημένο σχεδιασμό επαγγελματικών καρτών.

   

2. Stands ή αφίσες στον επαγγελματικό σας χώρο με QR code

Το QR code θα μπορούσε να οδηγεί: στο website σας ή σε κάποια πλατφόρμα για να αφήσει μία κριτική ο πελάτης πχ. Τripadvisor, ή στα social media πχ. Ιnstagram για να αποκτήσετε followers ή και κάπου αλλού.

3. Γράψτε άρθρα στο blog του website σας

Είναι πολύ σημαντικό για την ιστοσελίδα σας να έχει ένα ενημερωμένο blog. Η δημιουργία δημοσιεύσεων στα social media, ναι μεν κρατάει ενημερωμένους τους ακόλουθούς σας αλλά μόνο αυτό δεν είναι αρκετό. Πολλοί χρήστες που πραγματικά ενδιαφέρονται για ένα θέμα θα ψάξουν να βρουν απαντήσεις σε εξειδικευμένα άρθρα που κάποιος έχει συντάξει με γνώση και οργάνωση. Γιατί λοιπόν αυτά τα άρθρα να μην είναι τα δικά σας;

Το να επισκέπτονται οι χρήστες το blog σας και να περνάνε χρόνο διαβάζοντας τα άρθρα σας θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να:
-Δείξετε εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο της επιχείρησής σας
-Δυναμώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας
-Να ενισχύσετε την παρουσία σας στα social media μέσα από κοινοποιήσεις των άρθρων σας από εσάς αλλά και από άλλους χρήστες

4. Προωθημένες δημοσιεύσεις στα social media

Όπως κάποια προσφορά ή κάποιο νέο προϊόν/υπηρεσία στα social media. Η social media προώθηση αποτελεί ένα να από τα πιο σημαντικά tips για digital marketing το 2021 αφού τo social media marketing αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια διαφήμισης. Πλέον οι περισσότερες επιχειρήσεις διαφημίζουν ενεργά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού η αμεσότητα της αλληλεπίδρασης με τους χρήστες είναι πολύ υψηλή. Εάν προχωρήσετε κι εσείς με social media ads, σάς συνιστούμε να ξεκινήσετε με χαμηλό budget ώστε να εξετάσετε τα αποτελέσματα από τις πρώτες καμπάνιες σας και στη συνέχεια να τροποποιήστε αναλόγως.

Παράδειγμα διαφήμισης στα social

5. Εξετάστε τα στατιστικά σας

Αντλήστε πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κοινού σας και την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης. Με τη βοήθεια του γραφείου digital marketing που συνεργάζεστε, αντλήστε στατιστικά από τα Google Analytics, Google Search Console, Facebook Business Suite Insights και από άλλες πηγές που σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Ακολουθεί εικόνα ανάλυσης κοινού από το Facebook Ad Center:

Facebook ad center: Εξετάστε τα στατιστικά σας και αναλόγως τροποποιήστε

Share this post!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Τελευταία Άρθρα