white

Πώς να προωθήσω το κατάλυμά μου;

Συμβουλές Για Αποτελεσματική Προώθηση Του Καταλύματός Σας

Ο κλάδος του τουρισμού πλέον βασίζεται όλο και περισσότερο στην προσέγγιση πελατών μέσω του διαδικτύου. Σίγουρα λοιπόν, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαφημίσετε και να προωθήσετε το ξενοδοχείο, το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα ή τη βίλλα σας αποτελεσματικά στο internet.

Επαγγελματική ιστοσελίδα

Επαγγελματική ιστοσελίδα

Ή αλλιώς, η online παρουσία της επιχείρησής σας. Αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες διαφήμισης και προσέγγισης νέων πελατών. Μία καλαίσθητη και λειτουργική ιστοσελίδα, εμπνέει εμπιστοσύνη στο χρήστη αφού αποπνέει επαγγελματισμό. Επομένως, θα σας εντοπίσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και θα επισκεφθούν το website σας. Εκεί ο χρήστης έχει πλήρη εικόνα για το κατάλυμά σας και τις παροχές του, οπότε όσο πιο επαγγελματική φαίνεται η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο εύκολα θα προχωρήσει ο χρήστης σε κράτηση.

Επαγγελματικές φωτογραφίες

Επαγγελματικές φωτογραφίες

Από τα πιο σημαντικά μέρη της διαφήμισης ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας είναι η οπτική επικοινωνία με το χρήστη. Δεν είναι κρίμα να αδικήσετε την εικόνα του καταλύματός σας παρουσιάζοντας ερασιτεχνικές λήψεις που δεν το αναδεικνύουν; Για το λόγο αυτό, η επαγγελματική φωτογράφιση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για μία σωστή προώθηση, και βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον υποψήφιο πελάτη να σας επιλέξει.

Κριτικές πελατών

Κριτικές πελατών

Ο μελλοντικός πελάτης σας δε θα εμπιστευθεί κανέναν περισσότερο από κάποιον που έχει ήδη μείνει στο κατάλυμά σας και έχει καταγράψει την εμπειρία του. Οι κριτικές έχουν τη δύναμη να «εκτοξεύσουν» τη δημοτικότητα της επιχείρησής σας ή να δημιουργήσουν μία εικόνα όχι και τόσο θελκτική για τους υποψήφιους πελάτες σας. Είναι στο χέρι σας να δώσετε την ευκαιρία στους ικανοποιημένους επισκέπτες σας μέσω ταξιδιωτικών πλατφορμών (π.χ. Tripadvisor) ή της ίδιας της ιστοσελίδας σας, να καταγράψουν την εμπειρία τους, επηρεάζοντας θετικά χιλιάδες χρήστες που θα αναζητήσουν πληροφορίες για το κατάλυμά σας. 
Σημαντικό επίσης είναι να απαντάτε στις κριτικές, είτε είναι καλές είτε κακές, ώστε να δείχνετε ενεργοί αλλά και διατεθειμένοι να βελτιώσετε οποιαδήποτε αδυναμία της επιχείρησής σας.

Newsletter

Newsletter

To e-mail marketing υπάρχει, είναι ισχυρό και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επικοινωνία με τους πελάτες σας. Δημιουργήστε μία λίστα με τα e-mail των επισκεπτών σας ώστε να μπορείτε και στο μέλλον να τους ενημερώνετε για προσφορές και υπενθυμίσεις.

Υπηρεσίες Google

Υπηρεσίες Google

Η καταχώρηση της επιχείρησής σας στις υπηρεσίες της Google όπως τους Χάρτες Google και το Google MyBusiness, μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τη διαδικτυακή σας παρουσία.  Η μηχανή αναζήτησης της Google χρησιμοποιείται σχεδόν από το σύνολο των χρηστών, επομένως πρέπει να την εκμεταλλευτείτε. Γενικότερα, όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καταχωρήσετε στο διαδίκτυο για την επιχείρησή σας, τόσο το καλύτερο. Η Google όμως θα “εκτιμήσει” και θα προωθήσει πρώτα τις πληροφορίες που έχετε δώσει απευθείας σε αυτήν. Σε μία αναζήτηση σχετική με την επιχείρησή σας, θα σας εμφανίσει στους χάρτες της. Επίσης, εάν έχετε δημιουργήσει προφίλ στο Google MyBusiness, θα σας παρουσιάσει σε μία ξεχωριστή ενότητα στην αναζήτηση, εφόσον ο χρήστης αναζητήσει την επιχείρησή σας.

Social media

Social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μέσω των social media πραγματοποιούμε την έκφραση των απόψεών μας, την επικοινωνία μας, ακόμα και τις αγορές μας. Οπότε δε μπορεί κανένας να αγνοήσει τη δύναμή τους. Ένα ενεργό προφίλ, για παράδειγμα στο Facebook, είναι ικανό να δημιουργήσει μία σχέση πιο οικεία και καθημερινή, απ’ αυτή μέσω της ιστοσελίδας. Επομένως, μπορούν να αποδειχθούν τρομερά χρήσιμα κι αποτελεσματικά για την επιχείρησή σας καθώς και για την ιστοσελίδα σας, αφού βοηθούν επίσης την κατάταξή της στις μηχανές αναζήτησης.

Blog

Blog

Η ύπαρξη περιεχομένου σχετικό με την περιοχή, τις παραλίες της και τα αξιοθέατά της, είναι ικανά να προσεγγίσουν πολλούς χρήστες στην ιστοσελίδα σας. Φροντίστε οι πληροφορίες που δίνετε να είναι έγκυρες και να απασχολούν τους υποψήφιους πελάτες σας. Επίσης καλό θα είναι το περιεχόμενό σας να είναι ποιοτικό και μοναδικό, και όχι αντιγραφή από κάποιο άλλο blog, κάνοντάς το έτσι μοναδικό και για τις μηχανές αναζήτησης.

Share this post!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Τελευταία Άρθρα