white

Καταχώρηση επιχείρησης στη Google

Καταχώρηση επιχείρησης στη Google 2

Το να έχει μία επιχείρηση ένα οργανωμένο προφίλ στις υπηρεσίες της Google, είναι κάτι που λειτουργεί συμπληρωματικά με την επίσημη ιστοσελίδα της και μπορεί να ενισχύσει την επισκεψιμότητά της αλλά και την κατάταξή της στα αποτελέσματα αναζήτησης.

1. Επίσημη ιστοσελίδα επιχείρησης στα αποτελέσματα της Google
2. Το προφιλ GoogleMyBusiness της επιχείρησης σε μία ξεχωριστή ενότητα
3. Η παρουσίαση των πρόσφατων αναρτήσεων με τις προσφορές της εβδομάδας
4. Σύνδεσμος που οδηγεί στο συνδεδεμένο λογαριασμό της επιχείρησης στο Facebook

Δημιουργία επαγγελματικού προφιλ στη Google

 • Δημιουργούμε username για την επιχείρησή σας στις υπηρεσίες Google
 • Όταν αναζητήσουμε το username, τότε εμφανίζεται στην κορυφή στη δεξιά μεριά μαζί με τις πληροφορίες της επιχείρησης.

πληροφορίες για την επιχείρηση

 • Τοποθεσία Google Maps
 • ωράριο
 • κλάδος στον οποίο εντάσσεται
 • τιμές
 • προϊόντα/υπηρεσίες
 • στοιχεία επικοινωνίας
 • επιλεγμένες φωτογραφίες

Αξιολογήσεις

Επικοινωνία με τους πελάτες

Περισσότερες αξιολογήσεις -> υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους πελάτες σας να κάνουν συγκεκριμένη ερώτηση και να δώσετε εσείς απάντηση που θα βλέπουν όλοι οι πελάτες σας.

Αναρτήσεις

Ενημέρωση των πελατών για εκδηλώσεις/νέα προϊόντα/νέες υπηρεσίες/προσφορές  κτλ. με δημοσιεύσεις αντίστοιχες με του Facebook

 • Ενημέρωση για πρόσφατη προσφορά (εάν έχετε π.χ. εστιατόριο, ειδικό μενού που ισχύει αυτές τις μέρες)
 • Εάν έχετε π.χ. e-shop, η αλληλεπίδραση ενός χρήστη με τις δημοσιεύσεις, αυξάνει τις πιθανότητες να αγοράσει ένα προιόν ή μία υπηρεσία, αφού τον οδηγεί απευθείας στο σημείο που θέλετε όταν κάνει κλικ σε αυτή.

Στατιστικά – Insights

Ποσοστά και σημεία αλληλεπίδρασης
Δείτε πώς προσέγγισε το προφίλ σας στη Google ο χρήστης (οργανική αναζήτηση/facebook/instagram/email κτλ)Εφαρμόστε νέα στρατηγική marketing από αυτή την εξαιρετικά χρήσιμη συλλογή δεδομένων.

Αποκτήστε τον έλεγχο για το τι βλέπουν όσοι αναζητούν την επιχείρηση σας

Στην εφαρμογή αυτή, η κάθε επιχείρηση δημιουργεί το επαγγελματικό προφίλ της, εισάγοντας κάποιες βασικές πληροφορίες, όπως την τοποθεσία, το ωράριο, τον κλάδο στον οποίο εντάσσεται κτλ. Σε συνεργασία λοιπόν με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Google Search (Αναζήτηση)Google Maps (Χάρτες ) και το Google Chrome (Φυλλομετρητής) οι πληροφορίες για την επιχείρησή σας έχουν καταχωρηθεί σε πολλαπλά σημεία και αλληλοσυνδέονται, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η παρουσία σας στο διαδίκτυο όταν κάποιος σας αναζητάει.

Η Google εκτός από την ευρέως χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης, παρέχει και κάποιες εφαρμογές για την εξυπηρέτηση όχι μόνο των χρηστών, αλλά και των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα το Google My Business είναι μία εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τις επιχειρήσεις.

Ρυθμίστε τις ώρες σας για τις αργίες
Προσθέστε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου
Πραγματοποιήστε αλλαγές με μερικά απλά βήματα με το Google My Business και το επιχειρηματικό προφίλ σας θα ενημερωθεί σε όλη την Αναζήτηση και τους Χάρτες Google.

Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σε πωλήσεις

Προσελκύστε νέους πελάτες με φωτογραφίες των προϊόντων σας ή των αγαπημένων επιλογών από το μενού. Οι φωτογραφίες δείχνουν τι κάνει την επιχείρησή σας μοναδική, ενώ μπορείτε να προσθέσετε όσες θέλετε.

Ενθαρρύνετε την αφοσίωση, αρχίζοντας μια συνομιλία

Οι αξιολογήσεις είναι μια αμφίδρομη συνομιλία σας με τους πελάτες. Όταν λαμβάνετε μια νέα αξιολόγηση, θα το μαθαίνετε πρώτοι, ώστε να μπορείτε να απαντήσετε αμέσως.
Επίσης, όσο περισσότερες αξιολογήσεις έχει μία επιχείρηση στο Google Business τόσο υψηλότερη κατάταξη έχει στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν κάποιος την αναζητάει την ίδια ή κάτι παρόμοιο στο Google.

Κρατήστε τους πελάτες σας ενήμερους αναρτώντας τα τελευταία νέα της επιχείρησή σας

Προσεγγίστε χρήστες, εκτός από τους ακολούθους σας. Δώστε σε οποιονδήποτε αναζητά την επιχείρησή σας ένα κίνητρο να την επισκεφτεί, δημοσιεύοντας ενημερώσεις και προσφορές απευθείας στο προφίλ της επιχείρησής σας στη Google.
Δημιουργήστε γρήγορα προσαρμοσμένες αναρτήσεις από το Google My Business στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Οι αναρτήσεις εμφανίζονται άμεσα στο προφίλ της επιχείρησής σας, στην Αναζήτηση και στους Χάρτες.

Μάθετε πώς οι πελάτες σας αλληλεπιδρούν με την καταχώριση της επιχείρησής σας

Μάθετε πώς αλληλεπιδρούν οι πελάτες με το προφίλ της επιχείρησής σας. Πώς σας βρήκαν οι χρήστες; Από πού προέρχονται; Με το Google My Business οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά σας.

Κατανοήστε χρήσιμες πληροφορίες για τους πελάτες σας

Ελέγξτε τον αριθμό προβολών και ενεργειών από πελάτες, για να μάθετε αφενός αν έχετε επιτυχία, αφετέρου πώς να ξεχωρίσετε. Με τα Insights μπορείτε να ελέγχετε τα κλικ, τις κλήσεις, τις προβολές του προφίλ της επιχείρησής σας και πολλά περισσότερα.

Κατανοήστε την κοινότητα των πελατών σας

Ανακαλύψτε την προέλευση των πελατών σας, ώστε να τους στοχεύετε καλύτερα και να προσελκύετε κι άλλους.
Μάθετε ποιες από τις φωτογραφίες σας προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή, καθώς και πόσο επιτυχημένη πορεία έχετε σε σχέση με παρόμοιες επιχειρήσεις.

Πηγή: https://www.google.com/intl/el_gr/business/

Share this post!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Τελευταία Άρθρα