white

Κατασκευή Ιστοσελίδας: Πως να ξεκινήσετε με 3 βήματα

kataskeyi isto selidas04

Η κατασκευή ιστοσελίδας για μια επιχείρηση (είτε μικρή είτε μεγάλη) παίζει καθοριστικό ρόλο για την αλληλεπίδραση της με χιλιάδες χρήστες οι οποίοι είναι δυνητικοί πελάτες.

Θα αναρωτιέστε τι χρειάζεται για τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας μίας επιχείρησης; Σας φαίνεται βουνό και δεν γνωρίζετε από που να ξεκινήσετε; Πόσο κοστίζει μια ποιοτική ιστοσελίδα;

Διαβάστε παρακάτω τα 3 πρώτα βήματα που πρέπει να γνωρίζετε για την κατασκευή site:

ΒΗΜΑ 1: ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι απαραίτητες κάποιες πληροφορίες που αφορούν στην επιχείρησή σας. Τέτοιες είναι:

 1. Mία σύντομη περιγραφή της επιχείρησης.
 2. Γιατί ένας πελάτης να επιλέξει εσάς αντί για τους ανταγωνιστές σας.
 3. Κάποια Προϊόντα ή Υπηρεσίες τα οποία θέλετε να συμπεριληφθούν στο site σας.

Όσες πιο πολλές σωστές πληροφορίες δώσετε σχετικά με την επιχείρησή σας, τόσο πιο καλή και δυνατή θα είναι η διαδικτυακή παρουσία σας έναντι των ανταγωνιστών σας.

ΒΗΜΑ 2: ΛΟΓΟΤΥΠΟ – ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Είτε ξεκινάτε τώρα την επιχείρησή σας είτε βρίσκεστε χρόνια στον επιχειρησιακό κλάδο είναι σημαντικό να έχετε ένα σύγχρονο και ξεχωριστό λογότυπο μιας και είναι η πρώτη και σημαντικότερη εικόνα της επιχείρησης σας.

Στην ουσία η επιχείρηση σας πρέπει να δημιουργήσει ένα ισχυρό BRAND το οποίο θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας. Αυτό φυσικά δεν γίνεται μέσα σε μια στιγμή, αλλά για να ξεκινήσετε το πρώτο βήμα είναι ο σχεδιασμός λογοτύπου από έμπειρο γραφίστα (graphic designer) σε ένα δυνατό creative agency – όπως το DigitalPro!

Το λογότυπο και άλλες λεπτομέρειες του brand σας, θα δώσουν βασικές κατευθύνσεις για το Web Design της ιστοσελίδας σας. Φυσικά η ιστοσελίδα είναι κομμάτι του branding σας και ενδυναμώνει το brand σας με πολλαπλούς τρόπους.

ΒΗΜΑ 3: ΚΑΘΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν είναι ψέμα η λαϊκή ρήση “Ό,τι πληρώνεις παίρνεις”.

Κόστος domain και φιλοξενίας

Αρχικά, η κατασκευή μιας ιστοσελίδας προϋποθέτει κάποια έξοδα όπως την αγορά του domain name σας ( τη διεύθυνση του site – το κεντρικό url ).  Άλλο ένα έξοδο  είναι το πακέτο φιλοξενίας (Web Hosting), δηλαδή ο server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σας στον διαδικτυακό κόσμο.  

 • Τυπικό κόστος domain μπορεί να είναι 25€ για 2 έτη ανανέωσης ενός .gr domain
 • Το κόστος φιλοξενίας μπορεί να κυμαίνεται από 50€-100€/έτος για μια απλή ιστοσελίδα.

Κόστος Web Design & Κατασκευής Ιστοσελίδας

Παράλληλα μην ξεχνάτε πόσο σημαντική είναι η εικόνα της ιστοσελίδα σας. Οι επαγγελματίες που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τον σχεδιασμό ιστοσελίδας γνωρίζουν τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόσουν ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι φιλική προς το χρήστη σε όλες τις συσκευές ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα είτε αυτό είναι η προβολή της επιχείρησής σας και των υπηρεσιών σας είτε η πώληση των προϊόντων σας. Επενδύστε στην κατασκευή ιστοσελίδας και θα σας ανταμείψει.

Γιατί να αποφύγετε τους κατασκευαστές που χρεώνουν τα ελάχιστα;

Με πολύ μικρό budget σίγουρα θα υπάρχουν ελλείψεις στον σχεδιασμό αλλά και το στήσιμο του website σας. Οπότε για να αποφύγετε τα προβλήματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το νέο website σας θα έχει τουλάχιστον:

 • Σωστή απεικόνιση σε κινητά τηλέφωνα ή tablets ή υπολογιστές. Δηλαδή πρέπει η σελίδα σας να φαίνεται σωστά σε κάθε συσκευή (Responsive design).
 • Ξεχωριστό design το οποίο ταιριάζει στο brand σας. Ζητήστε custom design και όχι κάποιο έτοιμο template/theme από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Δεν θέλετε να έχετε την ίδια σελίδα με τους ανταγωνιστές σας.
 • Προσεγμένα κείμενα, όχι copy-paste από άλλες ιστοσελίδες
 • Kαταχώριση χάρτη ιστοτόπου (xml sitemap) στη Google Search Console
 • Στήσιμο στατιστικών Google Analytics
 • Σελίδα πολιτικής απορρήτου
 • Ρυθμίσεις cookies
 • Ξεχωριστή σελίδα επικοινωνίας – Φόρμα επικοινωνίας, με προστασία από κακόβουλα bots και με επιλογή της αποδοχής της πολιτικής απορρήτου GDPR

Τα παραπάνω είναι τα απολύτως βασικά!

Επιπλέον μπορείτε να ζητήσετε από τον κατασκευαστή της ιστοσελίδας σας, να σας δώσει οικονομική προσφορά για:

 • Ενσωμάτωση συστήματος εγγραφής σε email newsletter list
 • Σύνθετες φόρμες επικοινωνίας
 • Onpage S.E.O. για υψηλότερη κατάταξη στη Google και γενική βελτιστοποίηση των Google Web Vitals (Pagespeed performance, Accesibility, Best Practices και S.E.O.)
 • Ενσωμάτωση συστήματος blog για να ανεβάζετε νέα, ανακοινώσεις και άρθρα σας
 • Ενσωμάτωση συστήματος chat – viber, whatsapp, messenger
 • Σελίδα portfolio με τις δουλείες σας
 • Πολλαπλές γλώσσες
 • Ενσωμάτωση feed από κάποιo social media λογαριασμό σας π.χ. Instagram

Και πολλά αλλά, αναλόγως τους Στόχους σας και το Budget που θέλετε να διαθέσετε!

Οπότε ζητήστε οικονομική προσφορά και καθορίστε τον προϋπολογισμό σας.

Είστε έτοιμοι!

Τα παραπάνω είναι τα βασικά βήματα για να ξεκινήσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κατασκευή site ή να μας ζητήσετε προσφορά συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Εν έτη 2024 είναι αδιαμφισβήτητο πως η διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησή σας είναι απολύτως απαραίτητη και άκρως σημαντική.

Share this post!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Τελευταία Άρθρα