white

6 τύποι κατάλογων για την επιχείρηση σας.

pvc


Οι κατάλογοι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας σας σε κάθε εστιατόριο ή καφέ. Από το πρώτο βλέμμα, οι κατάλογοι προσφέρουν μια εικόνα της γκάμας των επιλογών που διατίθενται για γευστικές εμπειρίες. Αλλά πέρα από την απλή λίστα των πιάτων, οι κατάλογοι μενού είναι επίσης ένα μέσο για να μεταδοθεί η αισθητική και η φιλοσοφία του εστιατορίου ή του καφέ.

Κατά συνέπεια, η δημιουργία ενός καταλόγου μενού είναι μια διαδικασία που απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και σκέψη για να αναδειχθεί η μοναδικότητα και η προσωπικότητα του μαγαζιού.
Η ομάδα του DigitalPro ξεχώρισε μερικούς από αυτούς με σκοπό να ανακαλύψετε τι ταιριάζει καλύτερα στη δική σας επιχείρηση.

1.Board Menu

To “μενού του πίνακα” είναι μια δημοφιλής επιλογή στον κόσμο της εστίασης ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος που όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν αυτού του είδους κατάλογο για την επιχείρηση τους είναι ότι είναι αρκετά ευέλικτοι, μιας και οι σελίδες τους μπορούν να αντικατασταθούν πολύ εύκολα. Το στυλ αυτό φαίνεται πιο χειροποίητο, και θεωρείται πιο φιλικό και εναλλακτικό.

Όσον αφορά το design τους, “sky is the limit”. Οι επιλογές παρουσίασης τους μπορούν να ταιριάξουν σε κάθε είδος μαγαζιού. Μπορούν να γίνουν ξύλινοι, δερμάτινοι, υφασμάτινοι, και η βιβλιοδεσία τους μπορεί να γίνει με clips, κορδόνι, μεταλλικές βίδες κ.α.

2. Δερματίνη

Οι κατάλογοι από δερματίνη αποτελούν μια κομψή και πάντα κλασική επιλογή για την παρουσίαση του μενού σε ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια. Αυτοί οι κατάλογοι δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας και ποιότητας.

Συχνά συνδεδεμένοι με τη λεπτομέρεια και την προσοχή στην τελειότητα, αποτελούν ένα στοιχείο διακόσμησης που ενισχύει την ατμόσφαιρα του μαγαζιού σας. Η διαχρονικότητά τους, τους καθιστά δημοφιλή επιλογή για μαγαζιά που επιδιώκουν να προσφέρουν μια εμπειρία πολυτέλειας στους πελάτες τους.

Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και υφών, ενώ επιπλέον συνήθως διαθέτουν επιλογές για εγχάρακτα ή εκτυπωμένα λογότυπα, προσφέροντας ένα εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο αποτέλεσμα.

3. Φελλός / Cork

Οι καταλόγοι από φελλό αποτελούν μια οικολογική και βιώσιμη επιλογή. Με την υφή τους προσφέρουν έναν πιο ζεστό και φιλικό χαρακτήρα στο χώρο. Είναι ένα υλικό αρκετά ανθεκτικό οπότε εξασφαλίζει ότι οι κατάλογοι θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ο φελλός είναι ένα υλικό που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μοναδικούς και εξατομικευμένους καταλόγους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το ύφος κάθε επιχείρησης.

4. Σκληρό Εξώφυλλο

Οι κατάλογοι με σκληρό εξώφυλλο αποτελούν μια κλασική επιλογή. Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του σκληρού εξωφύλλου, προσφέρουν μια επαγγελματική και πολυτελή εμφάνιση.

Υπάρχουν διάφορα είδη καταλόγων με σκληρό εξώφυλλο:

 1. Κατάλογοι από ύφασμα: Διαθέτουν ένα εξώφυλλο κατασκευασμένο από ύφασμα, προσφέροντας μια ζεστή και φιλόξενη αίσθηση. Είναι κατάλληλοι για χρήση σε μαγαζιά με πιο ρουστίκ διακόσμηση.
 2. Κατάλογοι μεταλλικού εξωτερικού καλύμματος: Αυτο οι καταλόγοι έχου ένα εξώφυλλο κατασκευασμένο από μέταλλο, προσφέροντας μια μοντέρνα και βιομηχανική αισθητική. Είναι ιδανικοί για χρήση σε εστιατόρια ή μπαρ με πιο σύγχρονο στυλ.
 3. Σκληρό εξώφυλλο με βιβλιοδεσία: Έχουν μια στιβαρή και ανθεκτική κατασκευή με σκληρό εξώφυλλο που συνδυάζεται με την τεχνική της βιβλιοδεσίας, προσφέροντας μια ποιοτική και διαχρονική εμφάνιση.
 4. Πλαστικό σκληρό εξώφυλλο: Διαθετούν σκληρό εξώφυλλο που είναι κατασκευασμένο από πλαστικό υλικό, προσφέροντας εκτός απο ανθεκτικότητα και αδιαβροχοποίηση για χρήση σε περιβάλλοντα όπου απαιτείιται μεγαλύτερη αντοχή όπως εστιατόρια σε ξενοδοχεία ή μαγαζια εστίασης δίπλα στη θάλασσα.

5. PVC

Οι καταλόγοι από PVC αποτελούν μια πρακτική και οικονομική επιλογή για την παρουσίαση μενού σε εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, και αλλα καταστήματα εστίασης. Είναι ένα υλικό που προσφέρει ανθεκτικότητα στη φθορά και εύκολη απολύμανση, καθιστώντας τους κατάλληλους για καθημερινή χρήση.

Επίσης, είναι ελαφριοί και ευέλικτοι, επιτρέποντας εύκολη μεταφορά και αποθήκευση. Είναι διαθέσιμοι σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων επιτρέποντας την προσαρμογή στην αισθητική και το ύφος του εκάστοτε καταστήματος. Η εκτύπωση τους και η προσθήκη λογοτύπων σε αυτούς τους καταλόγους είναι γρήγορη και οικονομική, προφέροντας εξατομικευμένες λύσεις παρουσίασης.

Μερικά από τα είδη του PVC καταλόγου είναι:

 1. Με διπλή όψη
 2. Με προσαρμοσμένο σχήμα: Μπορούν να κατασκευαστούν σε προσαρμοσμένα σχήματα για να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες αισθητικές απαιτήσεις ή θεματικές διακοσμήσεις.
 3. Με στήριγμα: Ορισμένοι κατάλογοι διαθέτουν ενσωματωμένο στήριγμα για εύκολη τοποθέτηση σε τραπέζια ή πάγκους.
 4. Με κορνίζα: Μπορούν να εξοπλιστούν με κορίζα γύρω από το εξώφυλλο για επιπλέον προστασία.

Συνολικά, αποτελούν μια αξιόπιστη επιλογή που συνδυάζει την πρακτικότητα, την ανθεκτικότητα και την οικονομία.

6. Ξύλινοι – Δερμάτινοι

Οι κατάλογοι από ξύλο και από δέρμα δημιουργούν έναν εντυπωσιακό συνδυασμό φυσικών υλικών που προσδίδουν πολυτέλεια και ζεστασιά. Η ανθεκτικότητα και η φυσική ομορφιά του ξύλου με την πολυτέλεια και την ασύγκριτη αίσθηση του δέρματος, μας δίνουν το πιο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές αφού μπορούν να επιλέχθουν διάφορα είδη ξύλου και διάφορες επιλογές ποιότητας δέρματος. Πολλές επιλογές υπάρχουν ακόμη και στη βιβλιοδεσία.

 1. Ραφτή βιβλιοδεσία
 2. Ενσωματωμένη σπείρωση
 3. Κλιπ ή Δακτυλίδια

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές και εάν καταλήξετε, για ένα σωστό και όμορφο αποτέλεσμα σας προτείνουμε να δώσετε έμφαση στα παρακάτω:

 1. Ποιοτικός τύπος χαρτιού: Ένα συμπαγές χαρτί, άνω των 150γρ. είναι ιδανικό ώστε οι σελίδες του καταλόγου να “στέκονται” και να μην τσαλακώνονται εύκολα. Τα χαρτιά με μάτ η γυαλιστερό φινίρισμα είναι συνήθως δημοφιλή επιλογή για καταλόγους.
 2. Πλούσια χρώματα: Χρησιμοποιήστε ζωηρά και πλούσια χρώματα που ταιριάζουν με την εταιρική σας ταυτότητα.
 3. Ευαναγνωστη γραμματοσειρά: Σωστό μέγεθος γραμμάτων και ξεκάθαρη γραμματοσειρά
 4. Καλή διάταξη: Η σωστή διάταξη βοηθάει τους πελάτες σας να βρουν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Συμπερασματικά, ο κατάλογος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για μια επιχείρηση καθώς λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών της.
Ένας καλά σχεδιασμένος κατάλογος μπορεί να εντυπωσιάσει τους πελάτες και να τους ενθαρρύνει να εξευρευνήσουν τα προϊόντα περισσότερο.
Το μενού καθορίζει την εμπειρία των πελατών κατά την επίσκεψη τους στην επιχείρηση. Επομένως με την κατάλληλη σύνθεση και παρουσίαση των προϊόντων στο μενού, οι πελάτες θα έχουν μία καλύτερη εμπειρία εξερεύνησης και επιλογής των προϊόντων σας!

Share this post!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Τελευταία Άρθρα