ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗ GOOGLE

Google Ads

Προώθηση ιστοσελίδας χωρίς Google Ads δε γίνεται!

Γίνεται βέβαια να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσω διαφόρων μεθόδων, αλλά η πιο αποτελεσματική και ουσιαστική προώθηση γίνεται με τις πληρωμένες διαφημίσεις Google. Μέσω αυτών, μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες που καθορίζουν ακριβώς τι θέλετε να διαφημίσετε, σε ποιους να απευθυνθείτε, για πόσο καιρό, και με ποιους όρους αναζήτησης να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας. Από την πρώτη κιόλας ημέρα, μπορείτε να δείτε την επισκεψιμότητά σας να αυξάνεται.

Η Google φέρνει τους υποψήφιους πελάτες στη σελίδα σας, αλλά το τι θα κάνουν στη συνέχεια εξαρτάται από την εμπειρία που τους προσφέρετε. Αν η σελίδα σας τους ενθουσιάσει, θα παραμείνουν και θα εξερευνήσουν περισσότερα. Αν όχι, είναι πιθανό να φύγουν γρήγορα.

Τι είναι οι διαφημίσεις Google;

Τα Google Ads είναι η πιο αποτελεσματική πλατφόρμα διαφήμισης για να αυξήσεις την ορατότητα της επιχείρησής σου στο διαδίκτυο. Με τη διαφήμιση επι πληρωμή, μπορείς να δημιουργήσεις εξαιρετικά στοχευμένες καμπάνιες που φτάνουν σε εκατομμύρια χρήστες της Google, ακριβώς τη στιγμή που ψάχνουν για αυτό που προσφέρεις.

Χρέωση ανά κλικ

Στις διαφημίσεις Google χρεώνεστε μόνο όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στη διαφήμισή σας. Η χρέωση ανα κλίκ καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως ο ανταγωνισμός για τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε, η ποιότητα της διαφήμισής σας και οι τοποθεσίες στόχευσης.

Η Google χρησιμοποιεί ένα σύστημα δημοπρασίας για να καθορίσει ποιοι διαφημιζόμενοι θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και ποιο θα είναι το κόστος τους.

Προβολή στα πρώτα αποτελέσματα

Η επιχείρησή σας μπορεί να επιτύχει καλύτερη κατάταξη αποτελεσμάτων στις οργανικές αναζητήσεις, καθώς οι πληρωμένες διαφημίσεις σας μπορούν να ενισχύσουν την ορατότητά σας και να οδηγήσουν περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας.  

Με στρατηγικό σχεδιασμό και συνεχή βελτιστοποίηση των καμπανιών σας, μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

Ελεγχόμενο budget

Με τη δυνατότητα ελέγχου του budget, έχετε πλήρη έλεγχο πάνω στη δαπάνη σας. Μπορείτε να ορίσετε ημερήσιους ή συνολικούς προϋπολογισμούς και να προσαρμόσετε τη δαπάνη σας ανάλογα με την απόδοση της καμπάνιας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας χωρίς να ξεπεράσετε το προϋπολογισμό σας.

Ευελιξία και Έλεγχος

Μπορείτε να κλείσετε τη διαφήμισή σας όποτε το επιθυμείτε. Αυτό σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της καμπάνιας σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε αλλαγές ή να σταματήσετε τις διαφημίσεις σας ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τις επιχειρηματικές σας ανάγκες και στρατηγικές.

Πώς Λειτουργούν τα Google Ads;

Η λειτουργία των Google Ads βασίζεται σε ένα σύστημα πληρωμής ανά κλικ. Οι διαφημίσεις σας εμφανίζονται στους χρήστες όταν αναζητούν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή σας, πληρώνετε ένα προκαθορισμένο ποσό.

Το κόστος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον ανταγωνισμό, καθώς οι λέξεις-κλειδιά με υψηλό ανταγωνισμό συνήθως έχουν υψηλότερη τιμή. Επίσης, η ποιότητα της διαφήμισής σας και η σχετικότητα με τη λέξη-κλειδί παίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς το σύστημα της Google επιβραβεύει τις πιο σχετικές και ποιοτικές διαφημίσεις με χαμηλότερο κόστος. Επιπλέον, ο ημερήσιος προϋπολογισμός που έχετε ορίσει επηρεάζει τη διάρκεια και την ένταση της καμπάνιας σας.

Αναρωτιέστε ποια είναι η ιδανική λύση για εσάς;

Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να βρείτε τους ιδανικούς πελάτες σας μέσω Google Ads. Δημιουργούμε εξατομικευμένες στρατηγικές και σας παρέχουμε αναλυτικά στοιχεία για την απόδοσή σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε έναν λογαριασμό Google, μερικές βασικές πληροφορίες για την επιχείρησή σας, και έναν προϋπολογισμό για να ορίσετε το διαφημιστικό σας πλάνο. Απαραίτητη είναι η ιστοσελίδα (σελίδα προορισμού) όπου θα στέλνετε τους πελάτες που κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας.

Πιστωτική ή χρεωστική κάρτα: Μπορείτε να προσθέσετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (Visa, Mastercard, American Express κ.λπ.) στον λογαριασμό σας και οι χρεώσεις θα γίνονται αυτόματα όταν φτάσετε ένα συγκεκριμένο όριο δαπανών ή στο τέλος κάθε μήνα.

Τραπεζικός λογαριασμός (άμεση χρέωση): Μπορείτε να συνδέσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό και οι πληρωμές να γίνονται μέσω αυτόματης χρέωσης. Αυτό συνήθως παίρνει μερικές ημέρες για την επεξεργασία.

Προπληρωμένες πληρωμές: Μπορείτε να προπληρώσετε ένα ποσό στον λογαριασμό σας και οι χρεώσεις να αφαιρούνται από αυτό το υπόλοιπο μέχρι να εξαντληθεί.

Ναι, έχετε πλήρη έλεγχο του προϋπολογισμού σας. Μπορείτε να ορίσετε ένα όριο στον προϋπολογισμό σας ανά ημέρα ή μήνα, καθώς και το μέγιστο ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για κάθε κλικ.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται σε διαφορετικά σημεία του δικτύου της Google, ανάλογα με τον τύπο καμπάνιας και τις ρυθμίσεις. 

Για παράδειγμα:

Οι διαφημίσεις Search εμφανίζονται κυρίως στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google όταν κάποιος αναζητά συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά σχετικές με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Συγκεκριμένα, μπορούν να εμφανιστούν στα εξής σημεία:

  • Πάνω ή κάτω από τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης στο Google.
  • Σχετικά με την Αναζήτηση Google: Διαφημίσεις μπορούν να εμφανιστούν και στους συνεργάτες αναζήτησης της Google, όπως οι ιστότοποι που συνεργάζονται με το Google για την προβολή διαφημίσεων.
  • Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν πρόσθετα στοιχεία (ad extensions), όπως τηλέφωνα, διευθύνσεις και συνδέσμους σε διάφορες σελίδες του ιστότοπού σας.

 

Οι καμπάνιες Performance Max (PMax) είναι πιο ευέλικτες και εμφανίζουν διαφημίσεις σε όλα τα δίκτυα της Google. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημίσεις σας μπορούν να εμφανιστούν σε μια ευρύτερη γκάμα τοποθεσιών:

  • Σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης Google: Παρόμοια με τις Search καμπάνιες.
  • Google Display Network: Οι διαφημίσεις σας μπορεί να εμφανίζονται ως banners ή εικόνες σε συνεργαζόμενες ιστοσελίδες και εφαρμογές.
  • YouTube: Οι διαφημίσεις σας μπορούν να εμφανίζονται ως βίντεο ή banners πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από βίντεο στο YouTube.
  • Gmail: Μπορούν να εμφανίζονται ως προωθητικά μηνύματα στο Gmail.
  • Google Discover: Οι διαφημίσεις σας μπορούν να εμφανιστούν και στο Discover feed της Google, που προβάλλει περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα του χρήστη.
  • Google Maps: Οι διαφημίσεις μπορεί να εμφανιστούν σε χρήστες που αναζητούν τοποθεσίες ή επιχειρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές.

 

Ναι, το Google Ads σας επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές για να εμφανίζονται οι διαφημίσεις σας. Μπορείτε να στοχεύσετε ανά χώρα, πόλη, ή ακόμα και σε ακτίνα γύρω από μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Το Google Ads παρέχει αναλυτικά στοιχεία που σας δείχνουν πόσα άτομα έχουν δει τη διαφήμισή σας, πόσα έχουν κάνει κλικ σε αυτήν και τι έκαναν στη συνέχεια (π.χ. αν έκαναν αγορά).

Αυτό εξαρτάται από τους στόχους σας. Μπορείτε να τρέχετε τις διαφημίσεις για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (π.χ. για προσφορές), ή μακροπρόθεσμα για συνεχή αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων. Το Google Ads σας επιτρέπει να σταματήσετε ή να ξεκινήσετε τις καμπάνιες όποτε θέλετε.

Ναι, μπορείτε να διακόψετε, να επεξεργαστείτε ή να ξεκινήσετε ξανά τις διαφημίσεις σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό σας δίνει πλήρη έλεγχο της καμπάνιας σας χωρίς να δεσμεύεστε για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

Ναι, οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι κατευθύνουν τους πελάτες τους σε μια ιστοσελίδα όπου μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να ολοκληρώσουν αγορές. 

Τα αποτελέσματα μπορούν να αρχίσουν να φαίνονται άμεσα μόλις οι διαφημίσεις σας ενεργοποιηθούν. Συνήθως, μέσα στις πρώτες μέρες ή εβδομάδες, μπορείτε να δείτε κλικ στις διαφημίσεις και επισκέψεις στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, για μακροπρόθεσμη επιτυχία, η συνεχής παρακολούθηση και βελτιστοποίηση είναι σημαντική.